Over WIK

Volleybalvereniging WIK (Willen Is Kunnen) is een sportieve, actieve en gezellige vereniging die een goede mix biedt van sport, spel en ontspanning. Door de inzet van veel vrijwilligers, trainers, coaches, scheidsrechters, het bestuur en verschillende commissies is WIK een levendige vereniging.

Als lid krijg je bij WIK een professionele training, zodat je – met je team – in de competitie een goede wedstrijd kunt spelen. Ben je iets minder fanatiek of heb je minder tijd? Dan kun je als recreant komen trainen en indien gewenst ook competitie komen spelen.

Naast het volleybal organiseert de vereniging jaarlijks enkele andere activiteiten zoals: Sinterklaas, het jeugdkamp, het mix-intern toernooi en het gezelligste beachvolleybaltoernooi van de Achterhoek!

Hoe het begon…

Het is 10 september 1964 wanneer de jaarlijkse sportdag van de JBTB (Jongeren Boeren- en Tuindersbond) weer wordt gehouden. Op deze dag is ook een lid van de Nederlandse Volleybal Bond aanwezig en hij ziet dat er ook fanatiek wordt gevolleybald. Enthousiast geworden door wat hij ziet knoopt hij een gesprek aan met enkele deelnemers. Hij oppert om een volleybalvereniging in Olburgen op te starten. Dit resulteert in de oprichting van de OVV, de Olburgse Volleybal Vereniging.

Nieuwe naam: WIK

Drie jaar later fuseert OVV met de buurtvereniging VIWI (Vierakker-Wichmond) en krijgt de nieuwe vereniging de naam WIK (Willen is Kunnen). Op de ledenvergadering van 18 mei 1967 werd deze naam gekozen. WIK won met 10 stemmen nipt van ODI (Ontspanning Door Inspanning), dat 9 stemmen kreeg, van DETO (Door Eendrachtig Trainen Opwaarts), 4 stemmen, en van SHIOS (Steeds Hoger Is Ons Streven) waarover niet eens gestemd werd.

Sporthal ’t Hooge Wessel in Steenderen

Al vrij snel werd er meer gestructureerd getraind, aanvankelijk nog in een gymzaaltje te Baak en het oude gymzaaltje van Steenderen. Wegens ongeschiktheid van deze zaal werden de ‘thuiswedstrijden’ gespeeld in de “Hanzehal’ te Zutphen. In 1985 kon er verhuisd worden naar de toen splinternieuwe sporthal ‘t Hooge Wessel’ te Steenderen, waarmee een goede trainings- en wedstrijdaccommodatie was verworven. Er werd hard getraind en niet zonder succes: Allereerst lieten de Heren zich gelden. In 1981 speelde het 1e Herenteam promotieklasse. Daarna lieten vooral de Dames van zich horen: Eind jaren 80 was er een top-Meisjesteam dat zich 3 keer bij de beste acht van Nederland wist te spelen. In 1994 speelde het eerste Damesteam in de landelijke derde divisie.

50-jarig jubileum!

In september 2014 vierde WIK haar 50-jarig bestaan. WIK Steenderen is uitgegroeid tot een levendige volleybalvereniging met veel actieve leden. 

Bekijk de speciale jubileumuitgave van de Verwikkeling.

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging WIK Steenderen