Succesvol WIK beachvolleybaltoernooi 2016

Het zit er helaas alweer op. Het WIK beachvolleybaltoernooi 2016. Wat was het geweldig! Drie dagen lang was het Rouwenhorst-eiland gevuld met sportieve en fanatieke deelnemers, gezellige supporters, heel veel sponsoren en fantastische vrijwilligers. Iedereen ontzettend bedankt voor het bezoeken van PIRATES OF THE BEACH!

Scholendag
De vrijdag staat ieder jaar in het teken van een scholendag.  Maarliefst 100 leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Rank uit Toldijk en De Pannevogel uit Steenderen kwamen beachvolleyballen op het zand. Volgens Klaas Leutscher, leerkracht van basisschool De Pannevogel, was het een zeer geslaagde dag: “Sporten is natuurlijk leuk en goed voor de kinderen, maar voor de leerlingen is beachvolleyballen ontzettend leuk om te doen. Het is onderhand een traditie geworden, we komen nu al jaren op bezoek op het Rouwenhorst-Eiland! Vanuit school vinden we het erg belangrijk om hieraan mee te doen. Bijkomend voordeel zijn de sociale contacten die de leerlingen opdoen. Ze worden gemixt ingedeeld in groepjes en spelen zo samen met kinderen van een andere school.  Erg leuk!”

Beachsporten en beachfeest!
Zaterdagochtend was het zand beschikbaar voor de E- en F-jeugd van De Graafschap. Zij kregen een training op het zand en deden verschillende oefeningen. Uiteraard werd er op deze zaterdag ook nog gevolleybald. Negen teams speelden een toernooi, om alvast een beetje op te warmen voor het grote toernooi op de zondag. De dag werd afgesloten met een knaller van een beachfeest!

Heel veel beachkampioenen!
Op zondagochtend was het perfect beachweer, zelfs de zon kwam er nog door. Er werden geweldige wedstrijden gespeeld en er werd volop gestreden om de plekken in de winnaarspoule. ’s Middags was het tijd voor de finalewedstrijden. Helaas barste rond 15.00 uur de regen los, waardoor het toernooi niet uitgespeeld kon worden. Alle 24 teams die in de middag speelden in de winnaarspoule van de heren-, mix-, dames-, en jeugdpoules zijn de winnaars van het WIK Beachvolleybaltoernooi 2016. Noa van Aalst, Emma Steentjes en Jelle Koedam vielen in de prijzen bij het toernooi voor de mini’s van WIK. Door de regen konden de teams wel vroegtijdig aan de borrel en de BBQ. Tijdens de BBQ kwam zelfs het zonnetje nog weer even tevoorschijn en werd de dag alsnog geweldig afgesloten.

Foto’s:

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.