30 september aanstaande: WIK D1 – Kerkemeijer Gemini D1

De voorbereiding zit er op voor Dames 1 en ook de eerste competitiewedstrijd is al gespeeld. Komende zaterdag is Dames 1 voor de eerste keer thuis te zien in de 3e Divisie. De trainingen voor Dames 1 zijn alweer een tijd geleden gestart. Een week eerder dan de rest van de vereniging waren de meiden van het eerste alweer in de zaal bezig. Bezig zich voor te bereiden op het seizoen in de 3e Divisie. Na een formidabel seizoen vorig jaar in de Promotieklasse werd promotie afgedwongen via de nacompetitie om een trede hoger te mogen spelen. En eindelijk is het zover! Dames 1 bestaat dit jaar uit de volgende namen: Anne, Carolien, Celina, Femke, Ienske, Iris, Laury, Melanie, Nienke en Pauline.

Met de trainingen zijn we goed gestart, het niveau was acceptabel na een periode van vakantie. Ook al gauw stond de eerste oefenwedstrijd voor de deur. We hebben deze gespeeld in Duiven tegen de nieuwe club Livo. Dit is een combinatie van Wevoc uit Westervoort en Reflex uit Duiven. Beide teams waren vorig jaar onze tegenstanders in de promotieklasse. Nu stond er een nieuwe selectie tegenover ons, bestaande uit de beste speelsters van Wevoc en Reflex. We zijn deze oefenwedstrijd zonder kleerscheuren doorgekomen en zonder een set af te staan aan de nieuwe combinatie uit Duiven. Ieder is aan spelen toegekomen en we hebben in diverse samenstellingen de wedstrijd gespeeld. Een mooie opsteker zo kort na de vakantie voor de Steenderense formatie.

Een paar dagen later speelden we een toernooi in Geesteren. Hier stonden voornamelijk Derde Divisie ploegen op het toneel. Daarnaast was Eerste Divisionist Set Up uit Ootmarsum aanwezig. De start was in een poule met 2 Derde Divisionisten. De eerste wedstrijd werd door de meiden uit Steenderen gewonnen met 2-0 en de tweede wedstrijd eindigde in evenwicht, 1-1. De tweede wedstrijd ontbrak het ons aan wat scherpte, dit was tevens ook de enige mindere set die we op dit toernooi hebben gespeeld. We werden eerste van de poule en kwamen op deze manier in de winnaarspoule. Hier gingen we spelen om de plaatsten 1 t/m 3. We speelden in deze winnaarspoule twee keer gelijk. De laatste wedstrijd die we gelijk speelden was tegen Eerste Divisionist Set Up. Het was een gelijk opgaan strijd. Set Up wilde niets weggeven, af en toe was er zelfs irritatie te bespeuren bij de ploeg uit Ootmarsum. Duidelijk was dat ze het niet zo leuk vonden dat ze de prille Derde Divisionist er niet zomaar onder konden krijgen. En wij…..wij speelden goed! Duidelijk waarneembaar was de wil van de Steenderense formatie. De wil om van deze tegenstander een set af te snoepen. En het lukte! 1-1 was de uitslag tegen deze ‘grote’ ploeg. We werden 2e en waren ongeslagen op een sterk bezet toernooi in Geesteren. Dat voelde goed en het geeft vertrouwen.

Een week later stond nog een oefenwedstrijd op het programma tegen Rebelle uit Dieren. Deze ploeg komt ook uit in de Derde Divisie, maar spelen in een andere poule. Dit was een wedstrijd om maar snel te vergeten. In een sfeerloze hal stonden we binnen het uur al op 3-0. De tegenstander kon geen vuist maken tegen ons en we hadden het er te gemakkelijk. We haalden ons niveau totaal niet en nog kwamen we geenszins in de problemen. Op 3-0 vonden we het eigenlijk wel best om de wedstrijd te eindigen. Rebelle wilde toch nog graag een set spelen. We besloten deze tot de 15 te spelen. Met 10 minuten waren we klaar. Niet echt een wedstrijd om conclusies uit te trekken.

En toen werd het eindelijk zaterdag 23 september 2017. De eerste wedstrijd in de Derde Divisie stond op het programma van WIK Dames 1. Onze tegenstander was LEDnovatie Esch Stars Dames 1 uit Vasse. Na een lange rit kwamen we aan in een bijzondere sporthal. Een gebouw waar je niet gauw een sporthal in herkent. Maar eerlijk is eerlijk, er lag een erg goed wedstrijdveld in. In de voorbereiding waren we deze ploeg ook al tegengekomen. Toen wonnen we er nog met 2-0 van. Echter hadden we gauw in de gaten dat de ploeg in de eerdere ontmoeting niet beschikte over hun beste speelsters. Helaas voor ons stonden deze er afgelopen zaterdag wel. Een meer dan prima spelverdeelster die we nog niet gezien hadden en een idem dito libero. Het werd voor ons een lastige eerste wedstrijd in Vasse. We verloren de wedstrijd met 3-1. We speelden niet slecht, maar onze topvorm haalden we niet. Vorig jaar zou dit niveau waarschijnlijk goed genoeg zijn geweest om de wedstrijd toch nog na ons toe te trekken. Op dit niveau is dat niet genoeg. Er was net wat te veel ontzag voor onze tegenstander. Juist tegen goede tegenstanders kan WIK pieken, is de ervaring. Nu waren de pieken net van te korte duur of werden al gauw afgewisseld door net wat te veel persoonlijke fouten aan onze kant. Kortom niet slecht, maar het spel van WIK was ook niet goed genoeg. Daar waar we in de promotieklasse nog op 80% van ons kunnen wedstrijden konden winnen, daar moeten we nu collectief 100% presteren. Misschien is dat even wennen voor ons, maar het niveau om mee te gaan doen in deze Divisie hebben de dames uit Steenderen zeker in huis.

Een eerste kans dat weer te gaan laten zien is komende zaterdag 30 september. We spelen dan thuis tegen Kerkemeijer Gemini uit Borculo.

De wedstrijd start om 18.00 uur. We hopen dat jullie ons als vanouds weer allemaal komen aanmoedigen. Dat heeft vaker geholpen 😉

Tot zaterdag!

Dames 1.

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.