Willen is kunnen… FORZA!

Het eerste damesteam van WIK is inmiddels vier wedstrijden onderweg in de 3e Divisie A. Op dit moment staat het team op een verdienstelijke 3e plek. Zoals jullie gewend zijn is er om de vier a vijf wedstrijden altijd even een update over het reilen en zeilen van het team. Zo ook nu.

De voorbereiding van WIK Dames 1 was goed te noemen. De twee voorbereidingstoernooien die het team speelde werden beiden gewonnen. Op zaterdag 29 september jl. startte de competitie voor het vlaggenschip uit Steenderen. De groep stond te popelen om weer aan een nieuwe competitie te mogen starten.

Eigenlijk zou de competitie op 22 september voor ons starten. Deze datum waren wij afgereisd naar Rijssen om daar tegen promovendus Rivo 2 te spelen. Twee ploegen op de vloer, publiek op de tribune maar geen scheidsrechters. Onverrichterzake mochten wij huiswaarts keren.

Voor de ‘nieuwe’ eerste wedstrijd ging de reis naar Geesteren. We speelden daar tegen Tornado. De openingswedstrijd ging net als de openingswedstrijd van het vorige seizoen verloren met 3-1. Tornado is een goede ploeg en speelt dit seizoen voor promotie. De ploeg heeft afscheid genomen van een aantal externe speelsters en gaat een nieuwe koers varen. Tornado wil het weer met eigen speelsters gaan laten zien. De eerste set werd door WIK gewonnen tegen het af en toe handballende Tornado. De vervolgsets kon WIK niet meer de vuist maken zoals zij gestart waren. De vierde set stelde WIK weer orde op zaken. Het zag er naar uit dat het een 5-setter zou gaan worden in de eerste competitiewedstrijd. Echter kon WIK 3 setpoints niet verzilveren en daardoor pakte Tornado de 4 punten. Voor ons gevoel kregen we een punt te weinig. 2 punten waren verdiend geweest. Maar goed, in de sport moet je de punten zelf afdwingen, krijgen doe je nooit iets. Wij lieten het punt liggen.

Een week later op zaterdag 6 oktober ontvingen wij Gemini uit Borculo. Na maanden van rust mochten we weer opdraven in onze eigen thuishal te Steenderen. Dit tribune was goed gevuld, ook het publiek had er weer zin in. Er was een overeenkomst voor de ploegen, beiden hadden een speelster in de gelederen staan van het uiteengevallen Dash Vorden. Zij een midaanvalster, wij de spelverdeelster. Een mooie wedstrijd om te spelen en een mooie wedstrijd om te zien. De wedstrijd was een waar gevecht. Elke set was het weer moeilijk om in te schatten welke ploeg zou gaan strijken met de eer. WIK hield de agressieve manier van spelen langer overeind en was constanter dan de bezoeksters uit Borculo. Verdiend pakten wij de 3-1 winst. De eerste winst in deze competitie en de eerste thuisoverwinning van dit seizoen werden bijgeschreven.

Zaterdag 13 oktober mochten wij een trip maken naar Vasse, place of all places. Met een reistijd die ons naar Amsterdam had kunnen brengen namen we plaats in het zonnetje op het terras van de sporthal. Vorig jaar opende we hier de competitie, een 3-1 verlies was toen het resultaat. Het leek erop dat de geschiedenis zich ging herhalen. WIK startte goed maar kon de vuist niet echt maken. We konden het niveau niet boven tafel krijgen. We speelden niet echt heel slecht, maar we waren ook niet herkenbaar als het altijd strijdende WIK. We werden in sets op een 2-0 achterstand gezet. Het leek een zaterdag te worden welke wij snel wilden gaan vergeten. Maar…….WIK herstelde en krabbelde overeind. Er kwamen weer pieken in ons spel. Er waren weer momenten dat we de wedstrijd naar onze hand konden zetten. Met een tomeloze vechtlust kwam ons niveau weer bovendrijven. Maximale wissels werden gebruikt. Als team wisten we het tij te keren, niet altijd even mooi maar wel steeds weer blijven werken voor elkaar. 3 sets op rij sleepten we over de streep. Met een 2-3 winst mochten we het veld verlaten. Volleyballend haalden we niet de max, qua het neerzetten van een teamprestatie gingen we over de max heen.

Dinsdagavond 16 oktober was het moment dat we de inhaalwedstrijd tegen Rivo moesten spelen. Nu met twee ploegen op de vloer, een handje vol publiek en jawel……2 scheidsrechters.

Een vreemde wedstrijd. Qua setstanden lijkt het erop dat we geen moment in de problemen zijn gekomen en dat het ons erg makkelijk is vergaan. Zoals ik al zei…..’het lijkt erop’. Toch deed Rivo steeds mee totaan de 15 punten, af en toe hadden ze zelfs een voorsprong op ons. Wij moesten onze focus blijven houden en vooral geconcentreerd blijven. Het grote risico voor ons waren wijzelf deze wedstrijd. Op momenten dat onze aandacht verslapte maakte Rivo hier gebruik van. Gelukkig waren de sporadische momenten van verslapping acceptabel genoeg om de wedstrijd met 0-4 te winnen. 5 punten werden meegenomen naar Steenderen.

Een goede start van het eerste damesteam. Deze resultaten zetten ons nu op een 3e plek in onze competitie. Maar de competitie is nog lang. Komende zaterdag mogen we alweer opnieuw het veld betreden. 3 wedstrijden in 7 dagen. Tot nu toe hebben we 8 punten gepakt in 4 dagen uit 2 wedstrijden, hoeveel komen er daar zaterdag bij? Sms uw antwoord naar 4333 en maak kans op een seizoenkaart!

Wij hopen zaterdag wederom op een goed gevulde tribune…..be there!

***Forza***

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.