WIK Dames 1 sluit eerste competitie-helft goed af!

WIK Dames 1 staat op de 2e plek in de 3e Divisie na de eerste competitiehelft. Een bijzonder goed resultaat voor de ploeg die dit seizoen 4 zwangerschappen kent binnen de selectie. Inmiddels zijn twee dames al mamma geworden en voor twee andere dames komt dit heugelijke feit er nog aan. Pauline en Iris zijn de kersverse mamma’s. Pauline heeft de trainingen sinds enkele weken weer hervat. We hopen dat binnen afzienbare tijd ook Iris weer kan aansluiten bij de groep. Melanie en Lian zijn de twee dames die in blijde verwachting zijn en tijdelijk de sportschoenen aan de wilgen hebben gehangen.

We wisten dus met z’n allen al een tijd dat we dit seizoen niet éénmaal volledig op oorlogssterkte tussen de volleyballijnen zouden staan. Uiteraard werd elke melding van een zwangerschap met gejubel ontvangen, maar ondanks dat begonnen we ook wel een beetje te vrezen hoe we het seizoen door moesten gaan komen. Lian was na afgelopen zaterdag de laatste die van haar volleyzwangerschapsverlof mag gaan genieten. Althans….daar ga ik vooralsnog even vanuit 😉

WIK Dames 1 heeft ondanks deze blijde boodschappen toch een prestatie van formaat neergezet. Pas voor het 2e jaar in de 3e Divisie staat het team verdienstelijk op een 2e plaats na de helft van de competitie gespeeld te hebben. Ook is het eerste damesteam nog steeds aanwezig in het bekertoernooi.

In de competitie werd de openingswedstrijd verloren. Deze wedstrijd gingen we 3-1 onderuit tegen Tornado in Geesteren. Tornado staat op dit moment op de 1e plek in de competitie. Een 3-2 verlies was meer op z’n plaats geweest in deze wedstrijd. Maar al met al geen schande om juist deze wedstrijd verloren te hebben. Alle overige competitieduels werden door de dames van het eerste team gewonnen. 10 gewonnen wedstrijden op rij in de competitie. Als we daar de bekerduels nog aan toevoegen dan zijn we 12 duels ongeslagen. Een mooie prestatie van deze groep meiden.

6 maal speelden de dames een vijfsetter, 5 in de competitie en 1 keer in de beker. Alle vijfsetters van dit seizoen werden gewonnen. Dit geeft toch een stukje van het karakter en de mindset van de groep aan. Tweemaal vochten we ons terug in de wedstrijd na een 2-0 achterstand in sets. Vol vuur wisten we die keren 3 sets op rij te pakken, zonder daarin een foutje te mogen maken. Éénmaal stonden we zelf riant op een voorsprong van 2-0 in sets. Vervolgens werd de druk op ons gezet door de meiden van Orion en speelden zij de 2-2 op het bord. Toch wist WIK Dames 1 na twee teleurstellende sets de rug te rechten en trokken alsnog de 5e set met 15-6 over de streep. Ook veerkracht is dit team niet vreemd.

Afgelopen week stonden de laatste twee wedstrijden van het jaar 2018 op het programma. Afgelopen donderdag speelden we in Scherpenzeel de 2e ronde van de beker tegen het plaatselijke Set-up ’69. We speelden daar geen beste wedstrijd. Ons echte niveau konden we geen moment boven krijgen. Iets wat die avond wel wenselijk was geweest. Want naast het spelen tegen een ploeg met aardig wat blokkerende lengte, moesten wij het ook nog opnemen tegen 2 scheidsrechters. Scherpenzeel had alle troeven ingezet om door te bekeren. Maar zoals bij onze vijfsetters in de competitie beten de dames zich ook in deze tegenstander als een pittbull vast en lieten niet meer los voordat de volgende ronde van de beker zeker gesteld was.

De laatste wedstrijd van 2018 was tegen de jeugdige talenten van Alterno uit Apeldoorn. Een groep meiden met aardig wat volleybal in de ploeg. Een team dat in mijn ogen te laag staat in onze poule op basis van wat zij in huis hebben. We hebben het niet echt makkelijk gehad tegen deze jonge meiden. Uiteindelijk wisten we wel de winst van 3-1 en daarmee de 4 punten naar ons toe te trekken.

Er is nu een moment van rust in onze competitie. Op zaterdag 19 januari 2019 staat onze eerste competitiewedstrijd weer gepland. We spelen dan om 16.30 uur in Borculo tegen Kerkemeijer Gemini. Het kan zijn dat er begin januari nog een bekerwedstrijd gepland wordt, wanneer dit zo is zal dat uiteraard op facebook van Dames 1 gedeeld worden.

Voor Dames 1 een groot compliment op basis van wat zij de eerste competitiehelft gepresteerd hebben. Aan ons trouwe publiek dank voor jullie aanwezigheid steeds weer. En voor iedereen hele fijne feestdagen en een bruisend, sportief maar vooral gezond 2019 gewenst.

#FORZA

Alfonso & Jasper

Trainers/Coaches Dames 1.

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.