WIK Dames 1 naar de FINALE

Op woensdagavond 3 april werd de halve finale van de beker in Bentelo tegen Polstars Dames 1 gespeeld. Een tegenstander uit de middenmoot van de promotieklasse. Om Jasper te citeren; ‘Alfonso, dit is misschien wel een goede loting, maar dit kan ook weleens de gevaarlijkste loting zijn.’ Hierin had Jasper zeker een punt, want de dames uit Bentelo hadden al twee 3e Divisionisten uit het toernooi gespeeld. Jasper, die de dames door de kwartfinale had geloosd, kon zelf niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, hij had zijn verplichtingen bij Heren 1 deze avond als speler.

De datum 3 april gaf mij persoonlijk een kriebel. Op 3 april 2017 stonden we immers ook in de halve finale van de beker. Toen nog in Wehl tegen Halley dames 1. Hier leken we de finale te gaan halen maar ging het helaas in de staart van de 4e set enorm mis. Zou deze datum een herhaling van zetten worden? Ik probeerde het naast mij neer te leggen.

Aangekomen in Bentelo was de kantine nog dicht. De zo gewenste kop koffie was niet mogelijk. Omkleden en de zaal in dus. Een zeer koude zaal wel te verstaan.

Het publiek begon langzaam binnen te stromen. Het was mooi om te zien dat het grootste aantal van de supporters voor WIK waren komen opdraven. Een goed gevoel voor ons om straks de wedstrijd te gaan starten.

Tijdens de warming up en het inslaan werd ons duidelijk dat Polstars toch wel een ploeg is om rekening mee te houden. Een twee a drietal aanvalster lieten toch wel wat zien tijdens het inslaan.

De eerste set startte wat stroef voor ons. Het was even wennen aan de zaal, niemand van ons had hier ooit gespeeld. In het begin van de set had Polstars steeds 1 a 2 puntjes voorsprong op de meiden uit Steenderen. Tot aan de 14 a 15 punten liep het gelijk op en voelden de dames uit Bentelo aan als een stroeve tegenstander. Vanaf de helft van de set begon WIK echte controle te krijgen en sloeg een gaatje in punten. Dit gaatje hebben we Polstars niet meer weg laten spelen. WIK werd wat dominanter en voelde aan dat dit klusje te klaren moest zijn. Het niveau van afgelopen zaterdag werd niet gehaald, maar dat was ook niet nodig in deze wedstrijd. Het niveau was een zeer ruime voldoende om de 1-0 op het scorebord te zetten.

De tweede set was redelijk gelijkwaardig aan de eerste set. Het verschil was dat we wat losser waren. Er was vertrouwen dat we de klus zouden gaan klaren. Vertrouwen is altijd een goede zaak, we moesten er alleen voor waken dat het niet zou omslaan in te makkelijk denken. Dit laatste gebeurde niet. WIK drukte door en liet zich niet meer van de wijs brengen. Aan alles voelde je dat de Dames hun weg hadden ingezet richting finale. De ploeg straalde uit dat ze zich dit niet meer zouden laten afpakken, en terecht! WIK pakte door en zette de 2-0 op het scorebord. De ploeg was slechts nog 1 set verwijderd van de finale.

Voor aanvang van de derde set zette we elkaar op scherp. We moesten juist nu niet gaan onderschatten, makkelijk denken zou weleens fataal kunnen worden. Wanneer Polstars deze derde set zou gaan pakken, dan kan dat weleens de ommekeer in de wedstrijd worden. Nog 1 keer met dezelfde focus de set in stappen als de twee voorgaande, nog 1 keer vol concentratie gaan. De dames voerden de opdracht uit! Aan het einde van de set konden we Jet uit de meisjes A1 de wedstrijd uit laten spelen. Jet traint al een tijdje met ons mee. Jet stond er en verdeelde de laatste punten van deze halve finale. Na goede ballen op de buitenkant volgde een iets mindere bal door het midden van Jet. Maar als een slimme verdeelster had ze het lef om voor de volgende bal weer het midden te kiezen, dit keer met een goede bal. Een mooi stukje lef van deze jonge verdeelster, stoer Jet!

3-0 BAM! FINALE…..WIK KOMT ERAAN!

In het eerste jaar heb ik al eens tegen de groep gezegd dat ik zo graag een keer de finale van de beker zou willen spelen. In 2017 haalden we de halve finale, in 2018 haalden we de kwartfinale…..en nu in 2019 DE FINALE. Ik ben zo trots op deze groep meiden. En ik vind het meer dan fantastisch dat ik de zo graag gewilde finale met WIK mag spelen. Een mooier afscheid is niet denkbaar. Een heel groot compliment aan deze groep meiden.

De finale wordt gespeeld op zaterdag 11 mei aanstaande in Zetten. Aanvangstijd van de wedstrijd is 14.30 uur. Wij hopen zo dat op deze dag Steenderen leeg loopt voor ons. We willen deze belevenis dolgraag delen met ons publiek.

MEIDEN VAN DAMES 1 EN JET, JULLIE HEBBEN EEN TOPPRESTATIE GELEVERD!!!

FORZA

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.