Spanning op de apenrots

Bovenin de promotieklasse blijft het ongemeend spannend voor WIK Dames 1. De dames uit Steenderen staan op dit moment 4e in de promotieklasse. De ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten op plaats 2 en 3. Halley Dames 1 staat eerste en heeft al een behoorlijk gat geslagen naar de nummer 2. De ploeg heeft slechts 6 sets verloren in 15 wedstrijden en stevent af op het kampioenschap. Vanaf plek 2 is het dus erg spannend. WIK heeft op de nummer 3 van de ranglijst, dit is Longa dames 2, slechts 2 punten achterstand met 1 wedstrijd minder gespeeld. Daarnaast hebben de dames hebben slechts 3 verliespunten meer dan Tornado dat op de tweede plek staat. In eigen hand hebben we het niet, we zijn afhankelijk van Tornado. Voor ons betekent het elke week het maximale uit een wedstrijd halen en vervolgens kijken wat Tornado heeft gedaan. Een rechtstreekse confrontatie tussen Tornado en WIK is er dit seizoen niet meer, beide wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Zowel thuis als uit won Tornado beide keren met 3-1 van WIK. Maar een competitie betekent de meeste punten zien te halen uit 22 wedstrijden. Het blijft dus altijd mogelijk hoger te eindigen dan een concurrent waarvan 2 maal verloren werd. Het is een zeer moeilijke opgave maar niets is onmogelijk in de sport. Hieronder weer een verslag van een aantal wedstrijden van de meiden van het eerste team van WIK Steenderen, en een korte blik vooruit natuurlijk.

Op 10 december jongstleden ontvingen we Vios Beltrum thuis. Een ploeg uit de onderste regionen van onze klasse. Ook een ploeg om niet te onderschatten. Ze sprokkelen immers veel punten, ook tegen betere tegenstanders. VIOS kwam met een kleine selectie naar Steenderen. De ploeg had de beschikking over aardig wat lengte. Altijd lastig in de duels aan het net. Het was een aparte wedstrijd. Apart in de zin van dat we ze met aardig dikke setstanden op een verlies zetten van 4-0. Het gevoel dat de setstanden zo dik waren hadden we allen niet. Het voelde continue als een moeilijke pot waarin we steeds maar weer moesten blijven opletten. Gelukkig was deze scherpte aanwezig en lieten we ons niet van de wijs brengen. 5 punten in Steenderen gehouden, een maximaal resultaat.

De week erop, op 17 december, speelden we uit tegen Reflex dames 1 in Duiven. Een lastige tegenstander in de middenmoot van de promotieklasse. Deze wedstrijd konden we niet beschikken over Ienske en Melanie. We moesten afreizen richting Duiven met maar 1 passer-loper. De oplossing voor dit probleem zochten en vonden we binnen onze eigen selectie. Onze midspeelster Nienke zou deze wedstrijd haar kunsten tonen op de buitenkant. In de eerste set raakten veel meer ballen van het veld achter ons onze vloer dan dat Reflex dat lukte. Erg irritant, 5 punten spelen met een keer of 8 dubbelfout.

Toen de mannenwedstrijd achter ons ook officieel startte konden wij pas ook echt starten. De start van de wedstrijd verliep goed voor WIK. Alles lukte en we hadden geen kind aan Reflex. Het beloofde een eenvoudige dag te worden, of was dit de val die Reflex opzette? De eerste set werd vrij simpel met 25-12 gewonnen. Het viel niet op dat we met een midspeelster op de buitenkant speelde, we stonden er en deden ons ding zoals we vaker doen. Maar de tweede set keerde het tij al. Reflex werd wat brutaler en WIK werd slordiger. We speelden niet meer om te winnen maar om niet te verliezen. WIK ging zich afhankelijk opstellen en maakte het zichzelf daarmee heel moeilijk. De set ging verloren met 25-23. We verdienden het ook niet deze te winnen. De derde set veranderde er niet veel aan de kant van WIK. Reflex werd wat onzorgvuldiger waardoor wij het wat makkelijker kregen. De derde set werd gewonnen en we stonden 2-1 voor in de wedstrijd. Wanneer we deze wedstrijd op 3-1 konden zetten dan zou dat knap zijn gezien de opstelling waarmee we het deze dag moesten doen. Vooraf hadden we ervoor getekend. En zo geschiedde. De vierde set werd gewonnen met 23-25. Over het niveau van die set hebben we afgesproken het niet meer te hebben.

Kort naar de kerst en oud & nieuw stonden we op 3 januari alweer op de vloer voor een bekerwedstrijd. De inzet was een plek in de 8ste finale van dit toernooi. Onze tegenstander was Blauw-Wit uit Oldebroek. Een promotieklasser uit de andere regio. Zonder Nienke moesten we deze noot kraken. De verwachting was een gevecht tussen twee promotieklassers. Het werd een Walk Over van WIK. Blauw-Wit had totaal niets in te brengen op deze dinsdagavond in Steenderen. Met 25-16, 25-10 en nog een keer 25-10 lieten we Blauw-Wit alle hoeken van het eerste veld in onze sporthal zien. Google Maps had het niet beter kunnen doen. Daarbij werd ook duidelijk dat de meiden van WIK goede voornemens hadden voor het nieuwe jaar. Daar waar we Blauw-Wit eigenlijk 2x onder de 10 punten hadden kunnen houden, werd dit bewust niet gedaan. Taart hoort niet meer bij selectiespeelsters is volgens mij het voornemen.

Eindelijk werd het 28 januari……Tornado de nummer 2 van de poule kwam op bezoek. Dit duel winnen zou betekenen klimmen naar de PD-plek. De wedstrijd waar naar uitgekeken werd en waarover gesproken werd de weken ervoor. Uit werd 3-1 verloren in een wedstrijd waarin de score ook andersom had kunnen zijn. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het beloofde een spektakelstuk te worden. De spanning was voelbaar. Wat een kraker had moeten worden werd een heel andere wedstrijd dan verwacht. WIK startte onrustig en Tornado rolde direct de mouwen op. Met 15-25 werden we vernederd door de ploeg uit Harfsen. Voor de tweede set werd de opdracht plezier te hebben en te gaan genieten van deze wedstrijd. Veel van deze krakers speel je immers niet. Het was niet tegen dovenmansoren gezegd. Alles draaide om ten opzichte van de eerste set. WIK pakte haar focus en genoot. Nu werd Tornado kats van het veld gespeeld met 25-16. Zou de kraker nu dan toch gaan starten? Beide ploegen hadden elkaar immers hun krachten laten zien. Maar het antwoord is NEE. WIK zakte door de diepste ondergrens heen en Tornado had dat haarfijn in de gaten. Tornado deed er een extra schepje inzet bovenop en vermorzelde WIK met 9-25. Dit voelde niet goed, dit deed pijn. Zou WIK dit van zich af kunnen zetten of was de genadeklap uitgedeeld? Een vierde set moest het antwoord gaan brengen. Het was een set van een gemiddeld niveau van beide ploegen. Geen van beide ploegen stelden teleur maar ook geen van beide piekten. In deze wedstrijd kreeg WIK terecht de deksel op haar neus. De vierde set werd verloren met 21-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3. We moeten de meerdere erkennen in Tornado, hoe zuur dat ook is. Twee keer 3-1 verliezen van deze ploeg betekent 2 van de 10 punten gepakt te hebben. Tornado pakte er 8. Cijfers liegen niet, Tornado is constanter!

We hadden maar 1 dinsdagtraining om onze wonden te likken. Want de woensdag na Tornado moesten we alweer een competitiewedstrijd spelen in Wehl tegen Halley 2. Een uitwedstrijd op woensdagavond om 21.00 uur. Er zijn prettigere omstandigheden kan ik jullie zeggen. Zonder Iris moesten we hier punten gaan ophalen om in ieder geval mee te mogen blijven doen bovenin onze poule. Geen makkie tegen deze wat oudere ploeg met veel divisie-ervaring in de gelederen. De spanning mag nog niet wegvallen voor ons in deze competitie, dus we wisten allemaal wat er van ons verwacht werd. WIK startte goed. Met degelijk en verzorgd volleybal wisten we ons vrij makkelijk naar 2-0 te spelen in de wedstrijd. We hadden Halley behoorlijk onder controle. De middens waar het team graag op draait kwamen niet aan aanvallen toe. De verdienste van de meiden uit Steenderen! We waarschuwden elkaar continue te blijven oppassen op de oude diesel uit Wehl. En waar we bang voor waren dat gebeurde. De diesel kwam op temperatuur en begon te draaien. Set 3 namen zij het initiatief over. We probeerden wat we konden en gingen soms zelfs overcompenseren. Dit leverde foutjes op. De set ging verloren met 25-20. Wij wilden naar 3-1 en Halley kon de 2-2 ruiken. Het werd een enorm gevecht om deze set. WIK trok aan het langste eind en won de set met 28-30. Vechtlust en karakter waren de ingrediënten van deze set. 1-3 winst op de deze tegenstander en op deze dag en dit tijdstip, een compliment voor de ploeg! En belangrijker nog, we houden de druk hoog op de nummers 2 en 3.

Het voorgaande is een stukje geschiedenis voor de boeken van WIK. Belangrijker nu is de toekomst. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Elite Dynamo. Uit verloren we in een knotsgekke wedstrijd met 3-2 van de meiden uit Neede. Vrij eenvoudig kwamen we 2-0 voor in de wedstrijd. Daarna zakte WIK als een kaartenhuis in elkaar en verloor op een vreselijke manier 3 sets op rij. Ons gevoel is dat we wat recht moeten gaan zetten. Vol vertrouwen zullen we zaterdag de wedstrijd gaan starten. Publiek zien we altijd graag komen, dus zorg dat u erbij bent en ons helpt de punten in Steenderen te houden.

Met nog 9 duels te gaan voor ons gaat de competitie langzaam richting het einde. De tijd breekt aan waarin ploegen zien dat ze hun doelstellingen gaan halen of niet gaan halen. Dit zorgt vaak voor bijzondere wedstrijden en onverwachte uitslagen. Ploegen onderin de poule gaan alles of niets spelen om degradatie te ontlopen. Voor de ploegen bovenin de poule is een 3-1 winst soms niet meer genoeg.  Kortom het mooiste deel van het seizoen komt eraan!

Direct maandag alweer een wedstrijd spelen?

Ja u leest het goed, komende maandag gaan we naar Zeewolde. We treden daar aan met als inzet een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. De wedstrijd start om 19.45 uur. In de vorige twee rondes speelde Zeewolde een promotieklasser en een Derde Divisionist uit het toernooi. Een zware pot in de polder staat op ons te wachten.

WIK Dames 1 doet dus nog mee in de competitie en in het bekertoernooi!

Wordt over een paar weken weer vervolgd!

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.