Dames 1 sluit in stijl de competitie af

De competitie zit erop voor het seizoen 2018-2019. WIK Dames 1 heeft de competitie afgelopen zaterdag met een 3-2 winst op Rivo Rijssen afgesloten. WIK moest de laatste wedstrijd nog flink aan de bak. WIK kwam in haar laatste optreden in de competitie op een 0-2 achterstand te staan. Maar WIK zou WIK niet zijn als het voor de laatste maal haar tanden toch nog even flink in de tegenstander zou zetten, en met succes. De zoveelste 5-setter van dit seizoen werd door de meiden uit Steenderen over de streep getrokken. Met een enorme vechtlust werd de competitie door het vlaggenschip van WIK in stijl afgesloten.

WIK Dames 1 promoveerde 2 seizoenen terug via de PD-wedstrijden naar de 3e Divisie. Vorig seizoen moest er door een team of 6 op de laatste speeldag nog voor handhaving gevochten worden in de 3e Divisie. WIK deed als promovendus wat er van haar verwacht werd. We eindigden als 5e in het eerste jaar in de 3e Divisie. Een resultaat dat er mocht zijn en een resultaat waarmee de club geschiedenis schreef. WIK promoveerde in het verleden eenmaal eerder naar de 3e Divisie maar wist zich toen niet te handhaven.

Het afgelopen seizoen was wel een zeer bijzonder seizoen. Maar liefst 5 dames kondigden aan in blijde verwachting te zijn. Ongekend! Het merendeel van deze dames, maar liefst 4, zouden niet meer aanwezig zijn in de tweede competitiehelft van dit seizoen. Een behoorlijke aderlating. De verwachting was dat we alle zeilen zouden moeten bijzetten om dit jaar de kop boven water te kunnen houden in de 3e Divisie. Aan het einde van de eerste competitiehelft stond WIK op een 2e plaats. We waren blij…..blij dat we al zoveel punten binnen hadden gehaald. Op deze manier konden we nog wat klappen incasseren in de tweede helft die we met een zeer beperkte bezetting moesten gaan spelen. Vele puzzels hebben we in de 2e helft moeten leggen, puzzelen hoe we de wedstrijd zouden starten, puzzelen hoe we tijdens de wedstrijd de boel toch konden omgooien, puzzelen welke speler we op een andere positie konden zetten, etc.

De selectie was flexibel en pakte alles goed op en bovenal; de overgebleven selectie wist iedere wedstrijd een vuist te maken. De enorme drive van de groep was daarin het belangrijkste gegeven. WIK bleef winnen en werd met vele 5-setters maximaal getest. Meer dan 3 kwart van de 5-setters werden gewonnen, WIK gaf nooit op!

Het eindresultaat mocht er zijn, we vochten tot de op één-na-laatste wedstrijd nog om de 2e plek die recht op PD-wedstrijden geeft. Helaas mocht het niet zo zijn. WIK eindigde als 3e! Een wereldprestatie onder de omstandigheden waarmee het team te kampen had dit seizoen.

Naast de goede resultaten in de competitie stond WIK ook haar mannetje in het Bekertoernooi. Alle tegenstanders die werden geloot, werden verslagen. Zelfs de kampioen uit de andere 3e Divisie, Trivos D1, werd met 3-0 van de mat gespeeld. Twee weken geleden stelde WIK de finale veilig door de halve finale in Bentelo met 0-3 te winnen van Polstars D1. Ook in de bekercompetitie werd een prestatie van formaat geleverd. Trots gaan wij op 11 mei aanstaande in Zetten de finale spelen.

Voor mij persoonlijk gaat er na deze 3 seizoenen een einde komen aan het tijdperk WIK Dames 1. Drie seizoenen lang heb ik genoten van de verrichtingen van de meiden waarmee ik heb mogen werken. Drie seizoenen lang heb ik vele competitie- en bekerwedstrijden trots aan de zijlijn gestaan bij dit team. Trots en genieten zijn de twee keywords die bovenaan mijn lijstje staan als ik terugdenk aan WIK Dames 1. Ik wil de meiden ontzettend bedanken voor hun tomeloze inzet en de enorme strijd die dit team kan voeren. Respect meiden!

Uiteraard gaat mijn dank ook uit naar alle andere mensen in de club, WIK heeft altijd als een warm bad voor mij gevoeld. En uiteraard een groot compliment en een woord van dank aan het trouwe publiek van Dames 1. Wij hebben zo vaak mogen spelen voor een volle bak publiek, een roerig publiek dat ons altijd de belangrijke duwtjes in de rug gaf.

Last but not least gaat mijn dank uit naar Jasper. Het laatste jaar mijn assistent trainer/coach. Jasper je bent goud voor me geweest jonge, in dit laatste roerige seizoen. Ik vind het echt jammer dat onze wegen in de volleybalwereld gaan scheiden.

Ik wens Dames 1 en de nieuwe trainers voor volgend seizoen ontzettend veel succes toe. Nienke wens ik ontzettend veel speelplezier toe bij Havoc. Als het in mijn nieuwe competitieprogramma past zal ik zeker nog een keer op de tribune zitten in Steenderen volgend seizoen.

Helemaal af is het nog niet, de huidige formatie inclusief ondergetekende gaan zich nog 1 keer samen opmaken voor een grote strijd. Die strijd is de finale van de beker op 11 mei aanstaande in Zetten. We gaan hier samen een mooie dag van maken en wij hopen voor dit seizoen nog eenmaal op de massale opkomst van een ieder die ons steunt.

En voor daarna geen traan bij mij omdat ik ga, maar een grote lach omdat ik deze 3 jaren heb mogen meemaken!

Mensen bedankt!

Alfonso

 

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.