Dames 1 behaalt eerste overwinning in de derde divisie

Afgelopen zaterdag speelde het eerste Dames team van WIK haar eerste thuiswedstrijd in de 3e Divisie. Tegenstander was Kerkemeijer Gemini Dames 1 uit Borculo. Vorige week werd er nog in de eerste wedstrijd van het seizoen verloren in Vasse van LEDnovate Esch Stars Dames 1. In Vasse speelden we redelijk, onze echte niveau werd niet gehaald. De vraag was; kunnen we dat niveau thuis wel direct neerleggen?

Vanaf onze koffietafel in onze sportkantine zagen we onze tegenstander binnen komen lopen. Een ploeg met veel lengte in de gelederen. Ook Gemini had vorige week haar eerste wedstrijd met 3-1 verloren.

Na de fotoshoot, waarbij achteraf bleek dat voornamelijk trainer/coach Alfonso met zijn hoofd ‘in de wolken liep’, konden we aan onze warming up en wedstrijd gaan beginnen.

De eerste set startte. Belangrijk detail is dat we deze wedstrijd niet konden beschikken over onze nieuwe libero Celina, zij zat met school in het buitenland. Maar gelukkig past dat shirt Melanie ook en konden we toch redelijk vertrouwd van start gaan. We begonnen erg goed aan de wedstrijd. De servicepass lag goed, hierdoor kon onze spelverdeelster haar aanvalsters goed vinden. Ook qua mindset stonden we er een stuk rustiger bij dan vorige week. De ploeg had vertrouwen in deze zatermiddag, dat was de uitstraling op de koppies. Makkelijk was het niet, maar aan alles was te voelen dat we er stonden en het vandaag niet uit onze handen zouden laten glippen. We speelden met een grote servicedruk op onze tegenstander. Zo werd er steeds weer aan de opdracht voldaan om de middenaanval van Gemini onschadelijk te maken. De buitenkanten mochten doorkomen, want daar hadden we redelijk de grip op. De eerste set werd met 25-22 binnengehaald. Het gevoel in de groep was ‘we willen meer!’.

De tweede set bleef WIK doen wat het de eerste set ook deed. Het spel was verzorgd en enthousiast. Gemini kreeg meer en meer moeite met ons. De passing van de meiden uit Borculo stond enorm onder druk. Hierdoor werd het aantal freeballs dat wij terugkregen groter en groter. Dit maakte ons het spelen makkelijker. Maar uiteraard dient een freeball nog wel omgezet te worden tot een aanval en tenslotte een punt. Hier had WIK geen problemen mee. Ook set twee werd binnengehaald. 25-21 was de uitslag van deze set. De winst van de wedstrijd lag nu binnen handbereik.

De derde set! Trek je de wedstrijd definitief over de streep of geef je de tegenstander het gevoel terug te kunnen komen in de wedstrijd? Dat was ons gespreksonderwerp voor de start van deze set. Set 3, statistisch de vaakst verloren set bij een 3-1 overwinning. Laat de ploeg die 2-0 voorstaat wat meer de teugels vieren? Denkt de ploeg zich wat meer te kunnen veroorloven? Of is het makkelijk denken? Zeg het maar! Een onderwerp waar meerderen het hoofd over breken waarschijnlijk in volleyballand. Voor de start was er niets merkbaar bij de dames. Ieder stond er hetzelfde bij als voor de aanvang van set 1 & 2. Dus vol vertrouwen er weer in! Maar het begin van de set was toch anders. Gemini trok vel van leer en zette ons direct op achterstand. Met een goede serviceserie stelde WIK weer orde op zaken en was weer bij. Het duurde maar even, wederom stroopten de dames van Geminie de mouwen nog eens flink op en zette ons wederom op achterstand. WIK begon te wankelen. Het spel waarmee de ploeg gestart was kon niet worden volgehouden. Door de druk van Gemini werd ons spel slordiger. We maakten rare fouten, foutjes die we deze wedstrijd nog niet eerder hadden laten zien. De formatie uit Borculo maakte hier dankbaar gebruik van. Met 21-25 deelde Gemini een ferme waarschuwing uit aan de Steenderense dames.

De vierde set moest gaan starten. Was dit de laatste set van deze wedstrijd of zou Gemini koers zetten op een vijfde en beslissende set? Op deze vraag wilden de meiden van WIK een heel duidelijk antwoord geven. Er werd goed gestart en de vechtlust was weer duidelijk waarneembaar. Onze servicedruk nam weer toe en we begonnen de druk weer op te voeren op Gemini. Tot rond het midden van de set kon Gemini meekomen met ons. Vanaf dat moment sloeg WIK definitief hard toe en speelde zichzelf na de overwinning van deze set. Hiermee werd de wedstrijd binnengehaald. 3-1 was de einduitslag! Een mooie prestatie in onze eerste thuiswedstrijd in de Derde Divisie. Een wedstrijd waarin we weer hebben laten zien dat we kunnen knokken.

Een wedstrijd die vertrouwen moet geven. Vertrouwen dat als we ons niveau halen, we het iedere tegenstander zeer lastig kunnen maken. Als WIK Dames 1 zich ergens in vastbijt dan laat ze ook moeilijk los. Een hele mooie eigenschap van deze groep meiden. Wel een eigenschap die ons niet zomaar komt aanwaaien, keer op keer moeten we alles geven om ons naar dit niveau te spelen.

We hebben genoten van deze wedstrijd. Ook was het genieten dat de tribune weer lekker vol zat. Dank voor jullie steun. Komende zaterdag mogen we weer thuis spelen om 18.00 uur. Tegenstander is dan Orion Dames 2 uit Doetinchem. Uiteraard hopen we wederom op een goed gevulde tribune. Jullie zijn er toch?

FORZA!

WIK Webmaster

Heb je een leuk nieuwtje? Moet je team binnenkort een belangrijke (beker)wedstrijd spelen? Of heb je mooie foto's gemaakt bij een wedstrijd, teamuitje of sportieve bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur de informatie en/of de foto's naar communicatie@wiksteenderen.nl.