WIKBEACH gaat voor GOED VOUD: inschrijvingen geopend!

WIK beachvolleybaltoernooi 2017 - 2

Ben jij fout? En heb je foute vrienden? Dan mogen jullie het goed foute WIK beachvolleybaltoernooi niet missen! YES, we are proud to be fout!

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 is de Rouwenhorst-Arena aan de Landlustweg in Steenderen dé plek waar je lekker fout kunt zijn!

Als je goed speelt, maak je weinig fouten. En bij weinig fouten ben je de goeiste. Kom fout, ga voor goud! Schrijf je in!

Lees meer

Dinsdag 14 maart 2017, een datum om vrij te houden!

Op dinsdagavond 14 maart aanstaande speelt WIK Dames 1 de Kwartfinale van het bekertoernooi. Onze tegenstander is Alterno Dames 4 uit Apeldoorn. De inzet van deze wedstrijd is een plaats in de halve finale. Dames 1 zal alles op alles gaan zetten om een plaats bij de laatste 4 te kunnen bemachtigen. Onze tegenstander Alterno speelt in de 3e Divisie. Op dit moment van schrijven staat Alterno in deze divisie op een gedeelde 7e plek. Uiteraard hopen wij op een volle tribune!! Dus noteer deze datum en kom ons aanmoedigen. De wedstrijd start om 19.30 uur in Sporthal Het Hooge Wessel. Be There!

Lees meer

BAM! Dames 1 plaatst zich voor Kwart-Finale!

Gisteravond om 19.45 uur mocht Dames 1 in Zeewolde aantreden tegen Volleybalvereniging Zeewolde dames 1. Zeewolde is een ploeg uit de 1e Klasse. We speelden een wedstrijd in het Bekertoernooi met als inzet een plek in de Kwart-Finale. Of te wel een plek bij de laatste 8 ploegen van dit toernooi dat met 94 ploegen startte.

De dames uit Zeewolde hadden in de voorgaande twee rondes al laten zien dat ze een cupfighter zijn. Een ploeg uit de 3e Divisie werd met 3-0 van de mat gespeeld en daarna moest een ploeg uit de Promotieklasse het met 3-2 verlies ontgelden in de Polder. WIK Dames 1 was gewaarschuwd.

De dames maakten de reis samen met supporters per bus van Steenderen naar Zeewolde. De reis werd afgelegd in een professionele bus van de KNVB, als er wat geregeld wordt dan wordt het ook goed geregeld ;)

De wedstrijd in Zeewolde werd met 1-3 gewonnen door de meiden uit Steenderen. De eerste set werd vrij eenvoudig weggezet. Alles leek erop dat de wedstrijd in korte tijd gespeeld zou worden en dat het maximale resultaat van 3-0 op het telbord gezet zou worden. Maar daar was Zeewolde het toch niet zo mee eens. Zeewolde begon de tweede set zo nu en dan toch van zich te laten horen. Het spel aan de kant van WIK was rommelig. De foutenlast aan Steederense kant was hoog. Hiermee maakten we het onszelf moeilijker dan eigenlijk noodzakelijk was. Een WIK in vorm zou over Zeewolde heen gedenderd zijn. Maar die vorm was er dus niet. Dan is er nog geen man over boord uiteraard. Als betere ploeg mag je een keer minder spelen, als je de wedstrijd maar wint. En dat deden de meiden van WIK. Set 3 & 4 bleven rommelig. Maar echt in gevaar zijn we niet meer gekomen.

Met een 1-3 winst maakten we de stap naar de Kwart-Finale van het bekertoernooi. We zijn allemaal benieuwd welke tegenstander er uit de koker gaat komen voor ons. De kans is groot dat we een Derde Divisionist gaan loten. Het voordeel hiervan is dat wij dan in ieder geval thuis mogen spelen. Feit is in ieder geval dat wie er ook uit de koker komt voor ons, we er alles aan gaan doen om een stunt neer te zetten.

WIK DAMES 1 IN DE KWART-FINALE VAN HET BEKERTOERNOOI! COMPLIMENTEN MEIDEN!

Ow ja….. afgelopen zaterdag moest de eerste selectie van WIK ook nog een competitiewedstrijd spelen. Er werd gespeeld tegen Elite Dynamo Dames 1 uit Neede. Uit in Neede hadden we in een verschrikkelijke wedstrijd van onze kant met 3-2 verloren. WIK had wat recht te zetten! En WIK zette wat recht! Met grote overmacht werd Dynamo huiswaarts gestuurd. De uitslag; een dikke 4-0!

Komende zaterdag speelt WIK D1 een thuiswedstrijd om 18.00 uur tegen Longa D1. Longa D1 staat laatste met slechts 2 punten. We gaan niemand en niets onderschatten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Lees meer

Spanning op de apenrots

Bovenin de promotieklasse blijft het ongemeend spannend voor WIK Dames 1. De dames uit Steenderen staan op dit moment 4e in de promotieklasse. De ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten op plaats 2 en 3. Halley Dames 1 staat eerste en heeft al een behoorlijk gat geslagen naar de nummer 2. De ploeg heeft slechts 6 sets verloren in 15 wedstrijden en stevent af op het kampioenschap. Vanaf plek 2 is het dus erg spannend. WIK heeft op de nummer 3 van de ranglijst, dit is Longa dames 2, slechts 2 punten achterstand met 1 wedstrijd minder gespeeld. Daarnaast hebben de dames hebben slechts 3 verliespunten meer dan Tornado dat op de tweede plek staat. In eigen hand hebben we het niet, we zijn afhankelijk van Tornado. Voor ons betekent het elke week het maximale uit een wedstrijd halen en vervolgens kijken wat Tornado heeft gedaan. Een rechtstreekse confrontatie tussen Tornado en WIK is er dit seizoen niet meer, beide wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Zowel thuis als uit won Tornado beide keren met 3-1 van WIK. Maar een competitie betekent de meeste punten zien te halen uit 22 wedstrijden. Het blijft dus altijd mogelijk hoger te eindigen dan een concurrent waarvan 2 maal verloren werd. Het is een zeer moeilijke opgave maar niets is onmogelijk in de sport. Hieronder weer een verslag van een aantal wedstrijden van de meiden van het eerste team van WIK Steenderen, en een korte blik vooruit natuurlijk.

(meer…)

Lees meer

Zaterdag aanstaande een Kraker in Steenderen!

Aanstaande zaterdag, 28 januari 2017, speelt WIK Dames 1 een Kraker in de thuishal in Steenderen om 18.00 uur. Tegenstander is dan Tornado uit Harfsen. Tornado staat 6 punten boven WIK met 1 wedstrijd meer gespeeld. Op verliespunten is het verschil tussen de twee ploegen slechts 1 punt. De uitwedstrijd in oktober won Tornado met 3-1 van WIK (25-12  21-25  25-23  25-23) op een late vrijdagavond in Laren Gelderland.

In de Promotieklasse voert Halley D1 de competitie aan. Zij hebben inmiddels een gaatje geslagen naar de nummer 2 Tornado. Vlak daaronder vechten 3 ploegen op dit moment om een tweede plaats. De ploegen Tornado, Longa 2 en WIK geven elkaar daarin weinig prijs momenteel. Op verliespunten is het verschil tussen de 3 ploegen slechts 1 punt. Het woord Kraker is in deze context dus niet overdreven!

Support hebben wij dus zeker nodig! Daarom nodigen de meiden van D1 u allen erg graag uit, we weten dat we uw steun nodig zullen hebben! Dus kom op…..doe stoer…..en zeg nu al: ‘Ik zal er zijn!’

Lees meer